AKILCI ALIŞVERİŞ

AKILCI ALIŞVERİŞ TÜYOLARI

     Yaz ayları yaklaşıyor ve (umarım) pandeminin sonu geliyor derken artık kendimizi estetik ve sağlık açısından daha çok inceler olduk. Bir takım fazla kilolar alınmış, bazı yanlış beslenme alışkanlıkları edinilmiş olabilir. Aynanın karşısında artık mutsuz hissetmeye, kıyafetlerin tam olmadığını görmeye veya tıbbi bir sorunla karşılaşmaya başlamış olabilirsiniz.

     Tüm bunlarla beraber artık kilo vermeye ve sağlıklı beslenmeye karar verdiniz. Nereden ve nasıl başlayacağım diyorsanız bu konu iyi bir başlangıç olabilir. Sonuçta mutfağınızda neler varsa beslenmenizde de onlar oluyor. Kilo verme veya sağlıklı beslenme konusunda bir adım öncesine gidip mutfağınızı, dolabınızı sağlıklı ürünler ile doldurmak işinizi çokça kolaylaştıracaktır. Sağlıklı beslenmenin ve doğru kilo kaybının ilk adımı doğru besinleri elde etmektir. Ayrıca akılcı ve sağlıklı bir alışveriş hem diyet sürecinizde kilo vermede size yardımcı olacak hem de psikolojik olarak sizi daha rahat ve hazır hissettirecektir.

     Detaylı beslenme analizi ve ücretsiz ön değerlendirme almak için www.thediyetisyen.com linkinden form doldurarak veya mesaj bırakarak bana ulaşabilirsiniz. Diyet programını sizin kan tahliliniz, ayrıntılı anamnez formunuz, alışkanlıklarınız ve hatta mutfağınızdaki malzemelerinize göre hazırlayarak kilo vermeyi bir stres veya yük olarak görmek yerine hayatın akışında kolay ve uygulanabilir bir düzen oluşturarak planlıyoruz.

Akılcı bir alışverişte dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar;

  1. İster fiziksel olarak markete gitmiş olun, ister internet üzerinden uygulamalar ile alışveriş yapıyor olun. Ne olursa olsun aç iken alışveriş yapmayın. Düşük kan glikoz seviyesi aslında almayacağınız ürünleri bile cazip hale getirebilir.
  2. Mutfağınızda eksiklerinizi kontrol edin ve bir alışveriş listesi oluşturun. Planlamanın dışına çıkmayın.
  3. Diyet listenizi veya haftalık yemek programınızı önceden belirleyin ve kullanacağınız malzemeleri edinin. Programlı bir hafta hem akşam ne pişireceğim derdinden kurtaracak hem de alışveriş listenizin daha düzenli olmasını sağlayacaktır. Kullanmayacağınız ürünü almamış olmak size tasarruf sağlarken günümüzdeki gıda israfının da önüne geçmeyi sağlayacaktır. Diyetisyeniniz ile hazırlayacağınız program bu aşamada oldukça işinize yarayacaktır.
  4. Alışveriş esnasında mutlaka etiket okuma alışkanlığı edinin. Aldığınız ürünün içerisinde ne olduğu hakkında bir fikriniz olmalı. Trans yağ içeren paketli ürünlerden kesinlikle uzak durun.
  5. Diyet, form gibi kelimeler o ürünü kalorisiz veya az kalorili yapmıyor. Şeker ilavesiz, tatlandırıcılı içecek veya yiyecekler de vücutta insülin salımına neden olarak sık ve fazla kullanımında insülin direncine, abdominal obeziteye neden olmakta.
  6. Kilo vermenize destek olacak, metabolizmanızı destekleyecek yeşil çay, kiraz sapı, kayısı çayı gibi bitkisel çaylar ve ara öğünler için kuru meyveler ve tuzsuz işlenmemiş kuru yemişleri listenize ekleyebilirsiniz. (Çaylar konusunda mutlaka doktor ve diyetisyeninize danışınız çeşitli hastalık, emzirme dönemi, hamilelik dönemi gibi ekstra durumlar için bilgi alınız).
  7. Yulaf, yulaf kepeği, kepek gibi yüksek lifli ürünler ile hem alternatif kahvaltı hem de sağlıklı ara öğünler oluşturabilirsiniz.
  8. Tatlı ihtiyacınızı meyveler, kuru meyveler ve %80 kakaolu bitter çikolata ile karşılayabilirsiniz.
  9. Her şey mevsiminde güzel. Mevsimi gelen meyve ve sebzelerden faydalanmalısınız.
  10. Beyaz ekmek yerine tam buğday, çavdar ve tam tahıllar, pirinç yerine bulgur, gazlı içecekler yerine doğal maden suyu tercih etmelisiniz.
  11. Un kullanımında yine tam buğday, siyez unu, çavdar unu alabilir evde de kendiniz yulafı robottan çekerek un haline getirebilirsiniz.
  12. Bağırsaklardaki sağlıklı bakterileri artırmak ve kilo vermeyi kolaylaştırmak için fermente süt ürünlerinden probiyotik kaynağı peynir, yoğurt, kefir listenize dahil olmalı.
  13. Çeşitli baharatlar ile diyetinize lezzet katabilir aynı zamanda besinlerin termojenik etkisinden faydalanabilirsiniz.

 

Tüm bu dikkat ve özen ile alışverişi yaptıktan sonra en önemli aşama tabii ki sizin ihtiyaçlarınıza özel en uygun diyet programını uygulamakta. Bunun için profesyonel bir destek almak sağlığınız için en doğrusu olacaktır. Online diyet ile mesafeleri aradan kaldırıp sağlıklı beslenmeye, birlikte akılcı alışveriş detaylarına, sağlıklı ve alternatif pratik tariflere ve diyet programına ulaşmak için iletişime geçebilirsiniz.

 ( https://thediyetisyen.com/ucretsiz-on-degerlendirme )

 

 

 

Ücretsiz ön değerlendirme sonrası danışmanlık almak ister misiniz?

Size nasıl yardımcı olabilirim?