İDEAL VÜCUT NEDİR?

İDEAL VÜCUT NEDİR?

  İdeal vücut ölçülerimizi biliyor muyuz? Dikkat bu yazı farkındalık oluşturmaktadır :) Geçtiğimiz ‘Obezite Durumum Nedir’ yazımda teorik bilgi kısmından bahsetmiştim. Bu yazı ile biraz matematiksel hesaplardan bahsedip mezura kullanımı ile farkındalığımızı arttırıp belki de kendimiz için harekete geçeceğiz. Bilmemiz gereken 3 başlık;

  • Beden kitle indeksi
  • Bel çevresi
  • Bel çevresi \ Kalça çevresi oranı

Beden Kitle İndeksi

Obezitenin belirlenmesinde beden kitle indeksi hesabı kullanılır.

Vücut ağırlığını (kilogram cinsinden) boyun karesine (metre cinsinden) bölünmesi ile bulunur. 18.5 ile 24.9 arasında çıkan değerler normal kabul edilir. 30 ve üzeri sonuçlar  için önlem almak şart.

BKİ : Vücut ağırlığı (kg) \ [ (boy(m) * boy(m) ]

(Tablo 19 yaş ve üzeri içindir)

 

BKİ (Kg\m²)

Zayıf

<18.5

Normal

18.5- 24.9

Fazla Kilolu

25-29.9

1.derece obez

30-34.9

2. derece obez

35-39.9

3. derece obez

40 ve üzeri

 

Bel ve Kalça Çevresi

Bel çevresi karın çevresi yağlanmasını temsil eden, herkesin rahatlıkla mezura ile ölçebileceği bir belirteç. Erkekler için 94 cm kadınlar için ise 80 cm üzeri riskli bulunmakta. Bel çevrenizi kalça çevrenize böldüğünüzde kadınlar için 0.85’ten erkek için ise 1’den küçük olmalı.

Bel Çevresi: Kalça kemiğinizin en üst noktası ile göbeğinizin olduğu noktanın üzerinden geçecek şekilde mezura ile çok sıkmadan ölçülür.

Kalça Çevresi: Kalçanızın en geniş noktasından geçecek şekilde ölçülür.

 

RİSK

YÜKSEK RİSK

Kadın

Erkek

Kadın

Erkek

Bel Çevresi

>80 cm

>94 cm

>88 cm

>102 cm

Bel \ Kalça

 

 

>0,85

 >1,00

Siz de ideal kilo aralığınız, metabolizma hızınız, beden kitle indeksiniz, vücut yağ yüzdeniz hakkında bilgi edinmek isterseniz ve ücretsiz ön görüşme ile detaylı değerlendirme almak için https://thediyetisyen.com/ linkinden form doldurmanız veya bana mesaj bırakmanız yeterli :)

Online diyet takibimde sizinle sürekli iletişim halinde kalarak ve motivasyon desteği sağlayarak hedeflerinize ulaşma konusunda yardımcı oluyorum. Diyet sürecinizde çeşitli tarifler ve mutfağınıza uygun programlar ile kolaylık sağlıyorum. Siz de kilo vermek, diyet yapmak, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmak istiyorsanız https://thediyetisyen.com/online-diyet linkine tıklayarak benimle iletişime geçebilirsiniz. 

 

 

Ücretsiz ön değerlendirme sonrası danışmanlık almak ister misiniz?

Size nasıl yardımcı olabilirim?