KİLO VERME SÜRECİNDE MOTİVASYON

KİLO VERME SÜRECİNDE MOTİVASYON

Aklınıza gelen düşünceler, devamlı hale gelen davranışlar, bir durum karşısında düşündüğünüz engeller veya olmasını umut ettiğiniz faydalar sağlıklı ve kalıcı bir kilo verme sürecinde etkilidir. Doğru bilgiyi edinmek tabii ki doğru algıyı oluşturacaktır. Daha sonra bunu davranışlara yansıtmak gerekiyor. Bu sayede kilo vermeye olan inancınızı koruyabilir ve motivasyonunuzu sürdürebilirsiniz. Kiloyu nasıl vereceğinizi ve koruyacağınızı da yine sizin için doğru olan ve sağlıklı bir beslenme bilgisi şekillendirecektir. Aslında yanlış olan ama çeşitli nedenlerle doğru olduğu düşünülen bilgiler sizin için sağlık, zaman ve umut kaybı haline dönüşebilir. Su diyeti, yumurta diyeti, kabak diyeti, yoğurt diyeti ile vakit kaybetmenize veya geri aldığınız kilolar ile umut kaybetmenize fırsat vermemelisiniz. Bilinçli ve farkındalıklı beslenme ile hayatınız boyunca uygulayabileceğiniz artık yaşam tarzınız haline gelen bir sistem ile ancak sağlıklı kilo verebilir ve verdiğiniz kiloyu koruyabilirsiniz.

Bunların yanında tabii ki ulaşılabilir hedefler belirlemek önemli ayrıntılardan birisi. Ulaştıkça başardığınızı görmek kendinizi takdir etmek devamlılığı getirir. Mükemmeli hedeflemeyin. Klişe ama doğru, zamanla mükemmel iyinin düşmanı haline geliyor. Sizin bedeniniz, metabolizmanız, yaşam düzeninize göre en iyi olan ne ise onun üzerinden hedefler belirlemelisiniz.

Bir heves başlanılan ve haftanın sonunda kaybedilen motivasyon yerine gerçekten neden kilo vermek istediğinizi belirleyin. Herkes için bu neden farklı ve özel olabilir. Başkaları ile paylaşmanıza gerek yok. Kendi zihninizde hedeflediğiniz kiloya ulaştığınızı düşünün. Gerçekten o bedende iken neler hissedeceğinizi düşünün. Kilo verme sebebiniz istediğiniz bir kıyafet ise o kıyafet üzerinizde aynada kendinize baktığınızı veya bir yemeğe çıktığınızı da hayal edebilirsiniz. Belki de dizleriniz, beliniz çok ağrıyor günlük hareketleriniz kısıtlanıyor, merdiven çıkarken yokuş tırmanırken nefesiniz daralıyor olabilir. Kilo verdiğinizde derin bir nefes alıp rahatça yürüyüşe çıktığınızı, ağrıların azaldığını hayal edin. Bu örnekler sizin için tanıdık veya çok farklı olabilir. Önemli olan o hayal anında ne kadar rahatlamış ve mutlu olduğunuzu hissetmek. Sadece kilo vermek değil hayatınızda belirlediğiniz her hedef için bunu yapabilirsiniz. Hayali bile ne kadar iyi hissettiriyor. Gerçekleştiğinde kim bilir neler olur 😊 Vazgeçmek üzere olduğunuz anlarda bu hissi hatırlayıp odaklanmanız size yardımcı olacaktır. Düşüncelerinizi değiştirmeye başladığınızda davranışlarınız da değişmeye başlayacak. Kendinize biraz zaman ve fırsat vermeniz yeterli …

Online diyet takibimde sizinle sürekli iletişim halinde kalarak ve motivasyon desteği sağlayarak hedeflerinize ulaşma konusunda yardımcı oluyorum. Diyet sürecinizde çeşitli tarifler ve mutfağınıza uygun programlar ile kolaylık sağlıyorum. Siz de kilo vermek, diyet yapmak, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmak istiyorsanız https://thediyetisyen.com/online-diyet linkine tıklayarak benimle iletişime geçebilirsiniz. Ücretsiz ön görüşme ile detaylı değerlendirme almak için https://thediyetisyen.com/ linkinden form doldurmanız veya bana mesaj bırakmanız yeterli :)

Ücretsiz ön değerlendirme sonrası danışmanlık almak ister misiniz?

Size nasıl yardımcı olabilirim?