SAĞIKLI KİLO VERMEK İÇİN İLK 10 ADIM

SAĞIKLI KİLO VERMEK İÇİN İLK 10 ADIM

Kilo verme yolculuğunuzda kalıcı sonuçlar elde etmek için öncelikle sabırlı olmalısınız, . Önceliğiniz sağlıklı beslenme alışkanlıklarını hayat tarzı haline getirmek olmalı. Hızlı verilen kilolar aynı hızla geri alınmaktadır. Sağlıklı kilo vermek istiyor, ama verdiğiniz kiloları geri almaktan korkuyorsanız işte atılacak adımlar:

1) Güne kahvaltı ile başlayın. Metabolizmanızı canlı tutacak, günün ilerleyen saatlerinde açlığınızı yönetmeyi kolaylaştıracak protein ağırlıklı sağlıklı karbonhidratlar içeren kahvaltı alışkanlığı ile en önemli adım atın.

2) Öğün atlamayın. Her öğün atlayışınızda kan şekeriniz daha çok düşecek ve bir sonraki öğünde daha fazla yemek yeme isteğiniz oluşacaktır.

3) Acele etmeyin. Beyninizin doyduğunu anlaması için 20 dakikaya ihtiyacı var. Besinleri iyice çiğneyin. Bu davranış hem hazmı kolaylaştıracak hem yemeğin tadına vararak duygusal doyuma ulaşmanızı sağlayacaktır.

4) Bir öğününüzde tüm besin gruplarını tükettiğinize emin olun. Sağlıklı tabak modeli ile örneğin, protein içeren et\tavuk\balık yemeği yanında kompleks karbonhidratlardan tam buğday ekmeği, vitamin-mineral deposu bol çeşitli bir salata ve süt grubundan yoğurt\ayran\cacık tercih edebilirsiniz.

5) Gazlı içecekler, şekerli gıdalar, paketli ürünler, yüksek yağlı atıştırmalıklardan uzak durun ve aç karnına asla market\pazar alışverişi yapmayın.

6) Mutfakta pişirme yöntemlerinizi gözden geçirin. Artık kızartma tavalarının yerini fırının alma vakti geldi.

7) Su vücudumuzdan zararlı atıkları uzaklaştırmayı sağlarken bir yandan hücrelerimizi yenileyip, metabolizmamızı hızlandırıyor. Günlük 8-10 bardak su tüketimi diyetinizin bir numaralı destekleyicisi.

8) Tok halde uyumayın, yatmadan 2-3 saat önce bütün yeme-içme hareketlerini durdurun. Bırakın mideniz de günün yorgunluğunu üzerinden atsın.

9) Karanlık bir odada ortalama 6-7 saatlik bir uyku metabolizmamızı düzenleyen hormonların sağlıklı salınmasını sağlayarak kilo vermede önemli rol oynar.

10) Fiziksel aktivite diyetle beraber altın kuralımız. Her gün 30 dk aktif olmak enerjinizi yükseltir, metabolizmanızı hızlandırır, mutluluk hormonu salınımı ile sizi motive eder. Yürüyen merdiven\asansör yerine normal merdivenleri kullanıp, toplu taşımada 1-2 durak önce inerek günlük yaşamınıza adapte edebilirsiniz.

Online diyet takibimde sizinle sürekli iletişim halinde kalarak ve motivasyon desteği sağlayarak hedeflerinize ulaşma konusunda yardımcı oluyorum. Diyet sürecinizde çeşitli tarifler ve mutfağınıza uygun programlar ile kolaylık sağlıyorum. Siz de kilo vermek, diyet yapmak, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmak istiyorsanız https://thediyetisyen.com/online-diyet linkine tıklayarak benimle iletişime geçebilirsiniz. Ücretsiz ön görüşme ile detaylı değerlendirme almak için https://thediyetisyen.com/ linkinden form doldurmanız veya bana mesaj bırakmanız yeterli :)

Ücretsiz ön değerlendirme sonrası danışmanlık almak ister misiniz?

Size nasıl yardımcı olabilirim?