ÇITIR BAMYA

ÇITIR BAMYA

Bamya, yaz aylarının sevilip sevilmeme konusunda arada kalan aslında ultra sağlıklı sebzesi. Sulu hali bazen tercih edilmeyebiliyor. Bu tarifte alışılmışın dışında hem kızarmayan sağlığını koruyan hem de çıtır çıtır bir bamya var. (Tarifi instagram lokma sayfasından miktar ve içerik üzerinden biraz değiştirerek  revize etmiş oldum.) 

Sindirimde zorluk yaşıyorum, bağırsaklarım yavaş diyenler veya diyet yapıyorum düşük kalorili ama lezzetli bir şeyler yemek isterim diyenler mutlaka denemeli 😊. Çözünür ve çözünmez yüksek lifi ile hem tokluk sağlayan hem bağırsakları çalıştıran bir tarif.

Bu tarz sağlıklı ve keyifli tarifler ile birlikte sıkılmadan diyet yapmak isteyenler için ise aşağıda ücretsiz ön görüşme formu bulunmakta. Online diyet ve takip ettiğim diyet programları hakkında bilgi edinmek isterseniz formu doldurmanız veya mesaj ile bana ulaşmanız yeterli 😊

İÇİNDEKİLER:

250 gr bamya

2 yemek kaşığı mısır unu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 limon suyu

Tuz

Pul biber, kimyon, kekik, nane vb. (istediğiniz baharatlar)

SOSU İÇİN:

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı salça

1 domates

DİĞER SOSU İÇİN:

2 kaşık yoğurt

 

YAPILIŞI:

  • Bamyaların baş üçgen kısmını çok ince soyarak ayıklayın. Çok fazla elinizle oynamadan yıkayıp süzün (çok fazla oynamama sebebi; bamya içindeki bazen rahatsız eden sıvının çıkmaması)
  • Temizlenen bamyaları bir kaba alın. 1 limonun suyunu, zeytinyağını ve mısır unu ile bütün baharatları ekleyip yavaşça karıştırın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yayın.
  • Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 15 dk pişirin.
  • Diğer yanda 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı salçayı hafif kavurup 1 adet orta boy domatesi rendeleyip üzerine ekleyin. Biraz suyunu çektirene kadar (ortalama 5-6 dk) pişirin. Diğer yanda yoğurdunuzu hafif çırpın.
  • Servis tabağınıza fırından aldığınız bamyaları, çırpılmış yoğurdunuzu ve domates sosunuzu isteğinize göre konumlandırarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

BESİN DEĞERİ: (BÜTÜN TABAK İÇİN (2 kişilik)

Enerji: 532 kalori

Karbonhidrat: 40 gr

Yağ: 36 gr

Protein: 12 gr

 

 

 

Ücretsiz ön değerlendirme sonrası danışmanlık almak ister misiniz?

Size nasıl yardımcı olabilirim?