İNCİR UYUTMASI

İNCİR UYUTMASI

     1 porsiyonu 100 kaloriden az, 2 malzemeli, yapımı kolay, sağlıklı ve lezzetli yumuşacık bir tatlı yemek ister miydiniz? İşte cevabı meşhur geleneksel tatlarımızdan İncir Uyutması. İsmini hafif ılık sütte mayalanır gibi uyumaya bırakılmasından alıyor. İncir bilindiği üzere çok eski yüzyıllardan bu yana kendisinden, sütünden, yapraklarından kozmetikten sağlığa birçok alanda faydalanılan bir meyve.  Çünkü vitamin ve mineral açısından oldukça zengin. A, C, K, B vitaminleri, Potasyum, Magnezyum, Çinko ve Demir içeriyor. Kurutulmuş halinde doğal olarak besin değeri ve şeker oranı yaş haline göre daha yüksek. Doğal şeker olarak tatlılarda, diyet tariflerde de oldukça faydalanıyoruz.

      İncir Uyutması çok pratik hazırlanması, ilave şeker içermemesi, bol bol vitamin mineral, lif ve protein kaynağı olması nedeniyle diyetlerde gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bir tatlı. Ne kadar sağlıklı olsa da her tarifte ve her besinde olduğu gibi porsiyon miktarına dikkat edilmelidir. (Size özel porsiyonlar ve sağlıklı beslenme programı için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.)

Malzemeler:

  • 2 orta boy kuru incir
  • 150 ml yarım yağlı süt
  • Üzeri için isteğe bağlı tarçın ve çiğ kuru yemiş

Yapılışı:

  • Tatlı yapımına başlamadan önce kuru incirleri yumuşayana kadar suda bekletiniz. (Kesimi ve ezilmesi için kolaylık sağlayacak önemli bir işlem.)
  • Suda beklemiş kuru incirleri ufak ufak doğrayın. (Daha sonrasında robottan çekmeyecekseniz burada doğradıktan sonra ezebilirsiniz.)
  • Bir yandan sütünüzü serçe parmağınız yanmayacak ama sıcak olacak kadar ocakta ısıtın. (Yoğurt mayalayacak gibi düşünebilirsiniz.)
  • Sütünüzü doğradığınız incirlere ekleyin ve iyice karıştırın veya tamamen pürüzsüz bir doku isterseniz blender ile iyice parçalayın.
  • Kaselerinize porsiyonları paylaştırın ve üzerini kapatın. Daha sonra temiz bir sofra örtüsü ile sarın ve oda sıcaklığında 2 saat bekletin (uykuya bırakın). 2 saat sonrasında buzdolabına kaldırın ve soğuduktan sonra üzerini tarçın ve istediğiniz kuru yemiş ile süsleyerek tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun…

 

Besin Değeri (Yukarıdaki malzemeler ile 2 küçük kase çıkmaktadır. Enerji değeri 1 kase için geçerlidir.)

Enerji: 92 kalori

Karbonhidrat: 16 gr

Yağ: 1.7 gr

Protein: 3,1 gr

(Süsleme için eklenilen kuru yemiş besin değeri dahil değildir.)

Ücretsiz ön değerlendirme sonrası danışmanlık almak ister misiniz?

Size nasıl yardımcı olabilirim?